Sastojci: ( za 4 osobe )
2 datulje bez koštica, plus 3/4 šalice sjeckanih datulja
1 žličica sitno naribane korice limete
1/4 šalice soka od limete
1/2 oguljene naranče nasjeckane na kockice
1/3 šalice biljnog ulja
sol i svježe mljeveni crni papar ( prema izboru)
5 šalica mladog špinata
2 šalice matovilca (prema izboru)
1/2 šalice sjemenki nara
½ šalice hrskavog prženog luka ( pripremljenog kao pomfrit )
Za pržiti:
1 veća glavica luka (oguljenog)
2 jaja (umućena)
1 šalica brašna
Luk staviti u posudu s jajima, pa zatim u posudu s brašnom. Pržiti u dubokom ulju dok ne bude hrskav.
Cijele datulje, koricu limete, sok od limete i ⅓ šalice ulja izmiksajte u blenderu dok ne postane glatko; začinite solju i paprom.
Narežite luk na kolutove. Stavite komadiće luka prvo u jaje pa u brašno. Pecite u vrelom ulju dok ne postane hrskav.
Špinat, sjeckane datulje i sjemenke nara prelijte preljevom. Odozgo stavite prženi luk.
Beteavon!!
A & S