Sastojci: ( za 4 osobe )
6 -8 pilećih prsa bez kostiju i kože (cca. 1.2 kg)
1/4 šalice maslinovog ulja
1/3 šalice smeđeg šećera
1 žlica meda
1 žlica češnjaka (izgnječenog)
1 žlica Dijon senfa
1 žlica paprike
1 žličica soli
1 žličica svježeg mljevenog crnog papra
1/2 žličice kajenske paprike
2 žlice svježeg ružmarina
Pileća prsa očistite, prerežite ih na pola ukoliko su veća, stavite ih na čistu površinu te ih »istucite« (pomoću bata za meso) na komade debljine oko 1 cm. Piletinu premjestite u veliku zdjelu.
U zasebnoj zdjeli izmiješajte ostatak sastojkai potpuno premažite piletinu. Ostavite da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Zagrijte pećnicu na 220 °C.
Pileća prsa rasporedite na dubokom limu/posudi za pečenje i pecite 30 minuta (obostrano) i još 10 minuta na programu za pečenje mesa (odozgo-grill).
Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi oko 5 minuta prije posluživanja, te prelijte umakom iz posude za pečenje.
Beteavon !!!
A & S